zwaar transport windmolens

Veiligheid op de route

Exceptioneel transport. Op de snelweg kom je ze vast wel eens tegen, langzaam rijdend en voorzien van signalisering en begeleidingswagens. Alles voor de veiligheid. Convoi exceptionnel, oftewel uitzonderlijk transport, moet via de snelweg of binnendoor zo veilig mogelijk op de plaats van bestemming zien te komen. Aangezien zwaar transport tussen het gewone verkeer rijdt moet er aan allerlei veiligheidsvoorschriften voldaan worden. Daar ligt een belangrijke taak voor Special Cargo Logistics.

Ervaring in de transportwereld

SCL weet als geen ander wat er allemaal geregeld moet worden als er een aanvraag voor zwaar transport binnenkomt. Vanaf het eerste contactmoment tot aan de laatste kilometer, SCL is de vakspecialist die zich vastbijt in elk project. Dat geeft vertrouwen en werkt prettig. Opdrachtgevers komen na een samenwerking graag bij SCL terug.

Veiligheid op de route

Veiligheid op de route is zichtbaar en onzichtbaar noodzakelijk. Zichtbaar is het verkeer dat zich om het convoi heen beweegt. Onzichtbaar zijn de talloze berekeningen die SCL vooraf maakt tijdens het verkennen van de route. Risico’s nemen is niet gebruikelijk in dit vak. Alles moet tot op het laatste detail kloppen en geregistreerd staan. Pas dan geeft SCL akkoord op een transport met dergelijke omvang. Als adviseur vindt SCL het belangrijk dat opdrachtgevers blind moeten kunnen vertrouwen op de specialistische aanbeveling en rapportage. En dat kan ook.

Gewicht en waarde

Om dit werk op het allerhoogste niveau te kunnen uitvoeren rijdt SCL de te nemen route eerst zelf. Alleen dan kan SCL 100% achter de routeberekening staan. Natuurlijk gebeurt veel voorbereiding achter de computer, maar op de weg ervaren wat eventuele risico’s zijn is noodzakelijk voor een optimale veiligheid. Ook is het uiterst belangrijk dat de lading die vervoerd wordt in perfecte staat wordt afgeleverd op de plaats van bestemming. Zeker met deze omvang praat je al gauw over tonnen in gewicht maar ook in waarde.

 

Special Cargo Logistics Special Cargo Logistics Special Cargo Logistics

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Special cargo logistics | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Website door Media click