Special-Cargo-Logistics

Speciaal transport in Nederland

Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar er komt ontzettend veel kijken bij speciaal transport. Andere termen voor speciaal transport zijn ‘convoi exceptionnel’ of ‘uitzonderlijk vervoer’ en daar ligt ons specialisme. Wij staan er namelijk wél dagelijks bij stil, adviseren onze opdrachtgevers en rijden mee op de route. Onze ervaring binnen het vakgebied exceptioneel transport of uitzonderlijk vervoer is ontzettend breed. Dat maakt ons bedrijf dé partner om mee samen te werken. Advisering vooraf, routes analyseren en rapportages maken voor de vergunningaanvraag. Het hoort bij ons werk en bij het veilig vervoeren van grote voorwerpen over de weg.

Expertise in speciaal transport

Delen van windmolens vervoeren, bouwmachines, vliegtuigen of complete vakantiewoningen, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt van A naar B verplaatst. Voordat dit gebeurt wordt er door Special Cargo Logistics een exacte planning van route en tijden gemaakt. Onderweg mogen er geen obstakels zijn waardoor het transport belemmerd wordt en kan het nodig zijn om verkeersborden, lichtmasten of vangrails tijdelijk weg te halen. Ook mogen tunnels niet te laag zijn en moeten krappe bochten vermeden worden.

Vergunning en transportbegeleiding

Voertuigen die afwijken van standaard afmetingen of die met buitenmaatse belading de weg op gaan vallen onder exceptioneel transport. Op dat moment gelden er allerlei regels en voorbereidingen. Special Cargo Logistics is in het voorjaar van 2022 gestart als zelfstandig bedrijf. SCL wordt ingeschakeld als allround logistiek expert om speciaal transport in goede banen te leiden. Dit gaat om grootschalige transporten waarbij een vergunning en vaak ook transportbegeleiding vereist is.

Contact opnemen

Via deze website informeren we over onze specialistische diensten en projecten. Voor vragen over speciaal transport kun je contact met ons opnemen.

Special-Cargo-Logistics

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright Special cargo logistics | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Website door Media click